Philips VitalHealth verstuurt regelmatig nieuwsberichten over onderwerpen als product releases, nieuwe partnerships, nieuwe klanten of deelname in zorggerelateerde events. Hieronder vindt u een overzicht van de pers- en nieuwsberichten uitgegeven door VitalHealth Philips, eventueel in samenwerking met onze klanten en partners.

Fortis ziekenhuizen India kiezen VitalHealth voor afname ICHOM meetsets

Contract getekend in bijzijn van premier Mark Rutte in India

150608 Mark Rutte Fortis 2Op 5 juni 2015 is in New Delhi het contract getekend tussen Fortis Healthcare en VitalHealth Software in aanwezigheid van premier Mark Rutte die India bezoekt. VitalHealth QuestManager zal worden gebruikt bij Fortis Healthcare voor het uitvoeren van Patient Reported Outcome Measures op basis van de ICHOM meetsets. Fortis gaat met behulp hiervan de klinische resultaten van patiënten monitoren en is daarmee de eerste Indiase zorgorganisatie die ICHOM standaard sets implementeert.

Fortis Healthcare is de grootste zorgaanbieder in India met 54 ziekenhuizen, 10.000 bedden en 260 diagnostische centra. Fortis Healthcare zal als eerste zorgaanbieder in India de zogeheten ‘standard sets’ van The International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM) implementeren. ICHOM is een non-profit organisatie die opgericht is door Harvard Business School (Professor Michael Porter), Karolinska Institute en de Boston Consulting Group. ICHOM heeft als doel om wereldwijd de gezondheidszorg te transformeren naar value-based health care door het op gestandaardiseerd wijze meten en rapporteren van resultaten bij patiënten. VitalHealth ondersteunt met haar ICHOM-gecertificeerde product QuestManager wereldwijde ondersteuning van gestandaardiseerde uitkomstenmetingen volgens de ICHOM standard sets.

“Het doel van VitalHealth om een positieve invloed op gezondheid te hebben door middel van eHealth sluit aan bij de leidende visie van Fortis Healthcare. De focus en van VitalHealth op eHealth maakt VitalHealth een ideale partner voor het verbeteren van onze leidende positie in Medical Excellence en stelt Fortis Healthcare in staat om ICHOM gecertificeerd te worden.” aldus dr. Bishnu Panigrahi, Group-Head Medical Operations bij Fortis Healthcare.

QuestManager zal als eerst ingezet worden bij de behandeling van cardiologische patiënten in 13 ziekenhuizen gebruik makend van de Coronary Artery Disease standaard meetset van ICHOM. Na geslaagde implementatie voor deze populatie wordt het systeem verder binnen Fortis Healthcare uitgerold.

Met het gebruik van ICHOM standaard meetsets kunnen zorgverleners klinische data en door de patiënt gerapporteerde data gebruiken om uitkomsten van zorg te evalueren en individuele zorgtrajecten hierop af te stemmen. Verder biedt gebruik van deze gestandaardiseerde data de mogelijkheid om per aandoening te benchmarken met internationale collega’s, waarmee zorgaanbieders wereldwijd de kans krijgen om van elkaar te leren en zorgprocessen te verbeteren.

 “Het doorvoeren van Patient Reported Outcomes Measurement in de klinische praktijk zal leiden tot meer objectiviteit en transparantie. Dit initiatief is een aanvulling op onze Lakshya doelen, zoals de Clinical Excellence Drive.aldus dr. Bishnu Panigrahi, Group-Head Medical Operations bij Fortis Healthcare.

“De inzet van ICHOM meetsets bij Fortis Healthcare onderstreept de wereldwijde beweging op het gebied van value-based healthcare die door ICHOM wordt bevorderd. VitalHealth ziet het als een voorrecht om samen met een leidende ziekenhuisketen zoals Fortis te werken aan het bevorderen van kwaliteit van zorg door middel van uitkomstenmetingen zoals die door de patiënt beoordeeld worden. Ons product QuestManager wordt daartoe inmiddels ingezet in Amerika, Europa en Azië en we heten Fortis Healthcare van harte welkom binnen onze klantenkring.” aldus Laurens van der Tang, CEO bij VitalHealth Software.

Naar verwachting zal QuestManager per augustus operationeel zijn voor de eerste patiëntengroep. Fortis Healthcare en VitalHealth zien uit naar een voorspoedige samenwerking gericht op kwalitatief hoogwaardige zorg.

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen