VitalHealth Software verstuurt regelmatig nieuwsberichten over onderwerpen als product releases, nieuwe partnerships, nieuwe klanten of deelname in zorggerelateerde events. Hieronder vindt u een overzicht van de pers- en nieuwsberichten uitgegeven door VitalHealth Software, eventueel in samenwerking met onze klanten en partners.

SynQuest versterkt focus op uitkomstenmetingen in de GGZ

Groot GGZ-samenwerkingsverband in Nederland kiest opnieuw voor VitalHealth

Ede, 26 september 2017 - Samenwerkingsverband SynQuest, een vertegenwoordiging van tien grote GGZ-instellingen, kiest opnieuw voor VitalHealth QuestManager. De samenwerking tussen SynQuest en VitalHealth Software gaat al jaren terug. Zo werd negen jaar geleden al gezamenlijk een innovatieve oplossing voor het meten van uitkomsten ontwikkeld. Na een grondige evaluatie, oriëntatie en marktverkenning tekent SynQuest nu vol overtuiging weer bij voor een toekomst met VitalHealth.

Verschillende GGZ-instellingen werken binnen SynQuest samen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De SynQuest-leden gebruiken daarvoor onder andere ROM-uitkomsten. Deze uitkomsten worden ingezet gedurende de behandeling van cliënten - zowel voor, tijdens als na de behandeling - met als doel de voortgang te monitoren en de cliënt en behandelaar te voorzien van regelmatige uitkomstmetingen. Zo worden ROM-uitslagen onder andere ingezet als input voor Shared Decision Making. Hiermee hebben de behandelaar en cliënt inzicht in uitkomsten via een overzichtelijk dashboard en kunnen uitkomsten worden gedeeld binnen het cliëntenportaal; dit draagt bij aan gezamenlijke regie binnen het behandelproces.

We vinden in VitalHealth een partij die dezelfde koers vaart als wij als het aankomt op uitkomstenmetingen. QuestManager wordt voortdurend doorontwikkeld met ruimte voor de laatste innovaties en dat biedt waarde voor onze cliënten en behandelaars. Door samen verder te gaan, kunnen we de behandeling voor cliënten beter in kaart brengen en optimaliseren,” aldus Iris Bandhoe, Voorzitter SynQuest, lid RvB GGZ Delfland en Psychiater.

SynQuest benadert ROM vanuit de inhoud, waarbij gemeten uitkomsten bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor de cliënt. Zo is het samenwerkingsverband recentelijk begonnen met een pilot ‘herstelgerichte’ ROM. Daarbij wordt bijvoorbeeld gemeten of de behandeldoelen die de cliënt zelf vaststelt ook worden behaald. Met de hernieuwde keuze voor VitalHealth QuestManager kiest SynQuest voor een efficiënte en geïntegreerde oplossing voor het verzamelen van uitkomsten. Vragenlijsten kunnen volledig geautomatiseerd worden uitgezet en uitkomsten worden vertaald naar overzichtelijke grafieken voor zowel behandelaar als cliënt.

QuestManager is daarnaast steeds meer en beter gekoppeld aan de verschillende EPD’s van de instellingen. Hiervoor worden data uitgewisseld met de EPD’s op basis van standaarden. De behandelaar heeft daardoor vanuit één systeem toegang tot alle informatie. Ook zijn in de afgelopen tijd integraties met eHealth-omgevingen en cliëntenportalen gerealiseerd, onder andere op basis van de nieuwe eHealth uitwisselingsstandaard Koppeltaal. SynQuest is tevens enthousiast over het feit dat QuestManager als eerste ROM-oplossing Computer Adaptive Testing (CAT) aanbiedt waardoor het invullen van vragenlijsten minder tijd kost voor cliënten.

Het verheugt ons dat SynQuest met overtuiging en enthousiasme kiest voor voortzetting van de samenwerking met VitalHealth. Onze samenwerking is heel vruchtbaar gebleken en is een mooi voorbeeld van partnership. De combinatie van een gedeelde visie, innovatieve ideeën en praktische suggesties van gebruikers leidt tot mooie resultaten. En dat smaakt naar meer. Daarom blijven we met elkaar ontwikkelen aan de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg,” vertelt Laurens van der Tang, CEO VitalHealth Software.

SynQuest zet nu de samenwerking voort met VitalHealth, met de ambitie om samen de ROM-processen verder te ondersteunen en waar mogelijk te optimaliseren. Daarin ontwikkelen beide partijen zich door naar partners om elkaar te versterken. Vanuit dit partnership zal ook in 2018 weer gezamenlijk de VitalHealth ROM Award worden uitgereikt, dit maal ter ere van het 10-jarig bestaan van SynQuest. De ROM Award is een samenwerking tussen SynQuest en VitalHealth om innovatieve ROM-projecten te belonen.

synquest-vitalhealth

Over VitalHealth QuestManager

VitalHealth QuestManager is een oplossing voor het uitvoeren van diagnose-, kwaliteits- en effectmetingen binnen de zorg. QuestManager is net als alle andere oplossingen van VitalHealth gebaseerd op het VitalHealth Platform, een krachtige modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg. Deze is speciaal ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren en te integreren met bestaande systemen.

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management