VitalHealth Software verstuurt regelmatig nieuwsberichten over onderwerpen als product releases, nieuwe partnerships, nieuwe klanten of deelname in zorggerelateerde events. Hieronder vindt u een overzicht van de pers- en nieuwsberichten uitgegeven door VitalHealth Software, eventueel in samenwerking met onze klanten en partners.

Nieuwe fase van Value Based Healthcare dankzij Dutch-Flemish PROMIS Computerized Adaptive Tests

Dutch-Flemish PROMIS compleet geïntegreerd in VitalHealth QuestManager

VitalHealth’s QuestManager, dat al door vele zorginstellingen wordt gebruikt voor het afnemen van traditionele ROM- en PROMs-tools, is het eerste systeem dat Computerized Adaptive Tests (CATs) volledig heeft geïntegreerd in haar oplossing voor uitkomstenmetingen. CATs maken het voor patiënten en onderzoeksdeelnemers minder belastend om testen in te vullen. Ze hoeven nu alleen nog een klein aantal relevante vragen te beantwoorden in plaats van een complete vragenlijst. Bij een CAT selecteert de computer de volgende vraag op basis van de antwoorden op eerdere vragen. Omdat de bibliotheek met deze technologie nog niet beschikbaar was in een geïntegreerde oplossing werden CATs tot voor kort vooral gebruikt in onderzoeksprojecten. Dat is nu verleden tijd.

PROMIS

De CATs binnen QuestManager zijn gebaseerd op het Patient Reported Outcomes Measurement Information System (PROMIS). PROMIS is ontwikkeld in de Verenigde Staten en zeer uitgebreid onderzocht. PROMIS bestaat uit een verzameling valide en betrouwbare tools waarmee op zeer efficiënte wijze patiënt-gerapporteerde gezondheidsuitkomsten en welzijn gemeten kunnen worden.

Vertaling

In 2010 is de Dutch-Flemish PROMIS Group opgericht met als doel om PROMIS in het Nederlands-Vlaams te vertalen en beschikbaar te stellen in Nederland en Vlaanderen. De Dutch-Flemish PROMIS Angst en Depressie CATs zijn beschikbaar, dankzij onderzoek van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden in samenwerking met Stichting Benchmark GGZ. Het is de verwachting dat dit jaar nog een groot aantal Dutch-Flemish PROMIS CATs volgt.

Breed beschikbaar

Leo D. Roorda, voorzitter van de werkgroep implementatie van de Dutch-Flemish PROMIS Group: “Het is de missie van de Dutch-Flemish PROMIS Group om de uitkomsten van zorg en onderzoek in Nederland en Vlaanderen te verbeteren door innovatieve, breed toepasbare, klantvriendelijke meetinstrumenten van topkwaliteit beschikbaar te stellen in aan onderzoekers, zorgverleners en patiënten. We zijn blij dat VitalHealth innovatief is geweest en er samen met de Dutch-Flemish PROMIS Group voor heeft gezorgd dat de CATs nu breed beschikbaar komen voor de zorg!

Samenwerking

Laurens van der Tang, CEO VitalHealth Software: “De CATs maken het afnemen van testen eenvoudiger voor zorgverlener en onderzoekers. We zijn blij dat de intensieve samenwerking met de Dutch-Flemish PROMIS Group ertoe heeft geleid dat deze techniek nu ook in Nederland kan worden ingezet door alle zorginstellingen die uitkomsten willen meten.

VitalHealth QuestManager is net als alle andere oplossingen van VitalHealth gebaseerd op het VitalHealth Platform, een krachtige modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg. Deze is speciaal ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren en te integreren met bestaande systemen.

Value Based Healthcare Seminar VitalHealth Software

Graag herinneren we u graag aan ons Value Based Healthcare Seminar op 30 november, waarvoor u van harte uitgenodigd bent!

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management