VitalHealth Evenementen

VitalHealth is regelmatig betrokken bij relevante events. Hieronder vindt u een overzicht van alle events waar u VitalHealth de komende tijd kunt ontmoeten.

Value Based Healthcare Seminar 2017

  • Event start: 30-11-2017 13:30
  • Event end: 30-11-2017 17:30
  • How to find us: Landgoed Groot Zonneoord, Zonneoordlaan 17, Ede

171009_VIT-banner-1290x530_Website_VBH

Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om u in te schrijven, het seminar zit vol. Toch geïnteresseerd in het thema Value Based Healthcare en benieuwd wat VitalHealth Software voor u kan betekenen op dit gebied? Kijk verder op onze website, of neem contact op!

Donderdagmiddag 30 november a.s. organiseren wij voor de vijfde keer ons seminar over Value Based Healthcare!

Het thema van het seminar is dit jaar:

‘Waardegedreven zorg: de stap van implementatie naar impact’

Onder leiding van dagvoorzitter Prof. Dr. Fred van Eenennaam van The Decision Group zal deze thematiek door verschillende sprekers worden toegelicht:

Dr. Henk Veeze, Kinderarts-diabetoloog, voorzitter Raad van Bestuur en mede-oprichter van Diabeter

Op welke wijze kan de zorgverlening gebruik maken van de eindeloze mogelijkheden van nu? Henk Veeze, kinderarts-diabetoloog en mede-initiatiefnemer van Diabeter, vertelt ons hoe Diabeter de nieuwste oplossingen inzet voor betere uitkomsten voor de patiënt.
Prof. Dr. Jim van Os, Hoogleraar Psychiatrische Epidemiologie en Publieke GGZ, Voorzitter Divisie Hersenen UMC Utrecht

Met de curatieve zorg in de GGz als op een na duurste zorg in Nederland is de wens om de waarde van deze uitgave te maximaliseren groot. Jim van Os, Hoogleraar Psychiatrische Epidemiologie en werkzaam bij UMC Utrecht, plaatst een kritische noot bij de manier waarop GGz-organisaties nu omgaan met het thema Value Based Healthcare en hij legt ons uit waar het volgens hem in dit proces van kwaliteit meten verkeerd gaat.
Kramer VUmc
Prof. Dr. Mark H.H. Kramer, lid raad van bestuur en hoofd afdeling Interne Geneeskunde VUmc

Verandering is nodig, al was het maar omdat de zorgkosten de Nederlandse samenleving boven het hoofd groeien. Maar ook de visie op ziekte en gezondheid verandert. Patiënten eisen een grotere rol op in het zorgproces en willen meer regie. Ze willen samen met de dokter kunnen beslissen over hun behandeling. Kramer stelt dat Value Based Healthcare alleen kan slagen langs de weg van geleidelijkheid: begin klein en werk stapje voor stapje.
Drs. Margot Metz, Senior-beleidsmedewerker Innovatie & Kwaliteit GGz Breburg, promovenda VU, Trimbos-instituut, GGz Breburg

Als de zorgverlener en de patiënt samen beslissen wordt in de GGZ Routine Outcome Monitoring (ROM) vaak als informatiebron gebruikt, maar hoe werkt dit eigenlijk precies? Senior-beleidsmedewerkster bij GGz Breburg en promovenda VU Margot Metz duikt met ons de materie in door middel van praktijkvoorbeelden bij GGz-organisaties. Ook vertelt ze ons meer over het wetenschappelijke onderzoek achter de implementatie van ROM in de praktijk.
Drs. Evelien van der Vinne MM. MSc., Zelfstandig strategisch adviseur en onderzoeker op het gebied van integrated care, finance en Value Based Healthcare

Evelien van der Vinne, onderzoekster op het gebied van Integrated Care, Finance en Value Based Healthcare, gaat in op het belang van Value Based Healthcare in de zorg en hoe dit wordt gebruikt in de keten. Zij toont ons hoe waarde gedreven zorg juist wordt gecreëerd door het verplaatsen van de zorg vanuit binnen de muren van de zorginstelling naar buiten. 

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management