Een betere gezondheid voor ruim 6 miljoen mensen dankzij onze eHealth-applicaties. VitalHealth Software is een snelgroeiende IT-onderneming in de gezondheidszorg die digitale oplossingen ontwikkelt voor Population Health Management. Eind 2017 is VitalHealth overgenomen door Koninklijke Philips N.V.

VitalHealth wordt beschouwd als leider in markten als ketenzorg met het Keteninformatiesysteem (KIS), PROMs, ROMs en eMentalHealth in QuestManager en zelfmanagement met het patiëntenportaal e-Vita. Alle producten zijn gebaseerd op het VitalHealth Platform: een krachtige moduleerbare software-ontwikkelomgeving. Deze is speciaal ontworpen om snel cloud-based oplossingen te realiseren en te integreren met bestaande systemen binnen de gezondheidszorg.

Samen met verschillende partners zoals ICHOM, Mediq, PharmaPartners en VisionWeb blijft VitalHealth oplossingen (door)ontwikkelen voor de zorg.

Het hoofdkantoor van VitalHealth is gevestigd in Nederland. Daarnaast zijn er kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland en India.

Missie

Betere gezondheid voor miljoenen mensen door middel van eHealth-oplossingen

Het idee achter VitalHealth is om het beste van twee werelden te combineren: medische kennis van Mayo Clinic en grote IT kennis en ondernemerservaring van de Noaber Foundation. 

De oprichters van VitalHealth hebben een wereld voor ogen waarin mensen proactief individuele ondersteuning ontvangen door gebruik te maken van slimme web-based en mobiele IT-oplossingen. Wanneer mensen gezondheidsproblemen krijgen kunnen zij rekenen op goed georganiseerde samenhangende zorg. Elke zorgprofessional die participeert in het zorgnetwerk heeft directe toegang tot alle relevante informatie over de gezondheid van de patiënt, ongeacht waar en wanneer de informatie is ontstaan. Patiënten hebben toegang tot dezelfde informatie en hebben de regie over hun eigen gezondheid voor zover zij dit willen en hiertoe in staat zijn. Population Health Management gaat uit van vier elementen: proactieve-, samenhangende-, mensgerichte- en kennisgebaseerde zorg. 

Visie  

De visie van VitalHealth is als volgt beschreven:

  • Betere gezondheid voor miljoenen mensen
  • Erkend worden als thought leader in eHealth
  • Mogelijk maken van een naadloze samenwerking tussen zorgprofessionals en patiënten
  • Opbouwen van een wereldwijd netwerk van partners

Een deel van deze visie is onze visie op Social Impact. Het eerste onderdeel van deze visie is identiek aan het eerste element: Betere gezondheid voor miljoenen mensen. We bereiken dit doel door zowel commerciële projecten als gesponsorde initiatieven die de populatie in het algemeen beïnvloeden. Bekijk hier meer van deze projecten.

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management