Wat is het VitalHealth Platform?

Alle oplossingen van VitalHealth en haar partners zijn gebaseerd op het VitalHealth Platform, een krachtige modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg die speciaal is ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren. Het platform omvat omvangrijke functies, ondersteunt gezondheidszorg- en coderingsnormen, kan worden uitgebreid, is configureerbaar en maakt het aanmaken van uiterst effectieve en aantrekkelijke gebruikersinterfaces mogelijk, zowel voor desktop computers als voor mobiele apparaten. Bekijk onze factsheet voor meer informatie.  

Divider

Voor wie is het bestemd?

Het VitalHealth Platform is het ideale startpunt voor het realiseren van moderne Health IT-oplossingen. Zowel voor bestaande systemen in de gezondheidszorg als nieuwe. Misschien heeft u al een succesvolle softwareoplossing maar is het een uitdaging om functionele verbeteringen te bieden, laat staan dat u toekomt aan het vernieuwen van de technologie. Of misschien bent u op zoek naar een manier om snel uw bestaande software of hardware uit te breiden met krachtige en waardevolle toepassingen. Bekijk onderstaande functionaliteiten en ontdek hoe ons platform u kan helpen met deze uitdagingen.

Divider

Functionaliteiten

Het VitalHealth Platform biedt onze solution designers en development partners een krachtige toolset voor het creëren van cloud-based oplossingen met ondersteuning van de integratienormen in de gezondheidszorg, coderingssystemen, op regels gebaseerde klinische besluitvormingsondersteuning en ondersteuning van aantrekkelijke webgebaseerde gebruikersinterfaces, inclusief mobiele omgevingen.

Productiviteit

Minder ontwikkeling, sneller resultaat
Dankzij de op een model gebaseerde architectuur kunnen oplossingen sneller worden geïmplementeerd. Dit komt omdat een aanzienlijk deel van de functionaliteit van de applicatie snel geïmplementeerd kan worden zonder dat traditioneel programmeren vereist is.

Op model gebaseerde ontwikkeling
Dankzij het platform kunnen gezondheidszorg en IT dezelfde taal spreken en gemakkelijker samenwerken. Dit met de mogelijkheid om apps voor de gezondheidszorg te ontwerpen en te bouwen door deze te modeleren. Denk hierbij aan gebruikersinterfaces, webservices, gegevensstructuren, werkprocessen, rapportage en rules.

Complexe processen eenvoudig gemaakt
Of u nu een patiëntgericht portaal maakt of een meer complexe zorgverlenergerichte cloud-toepassing, een proces gestuurd ontwerp maakt de ontwikkeling van bedrijfslogica en de integratie van protocollen voor het behandelen van aandoeningen eenvoudiger.

Configureerbaar
Met een krachtige gebruikersinterface-editor, een wizard-gebaseerde applicatie, configuratie en implementatie, een flexibele designer van datamodellen en een sterke ondersteuning van sjablonen kunnen organisaties zich richten op hun functionaliteit en toegevoegde waarde en voorkomen dat waardevolle tijd wordt verspild aan zich herhalende taken. 

Geoptimaliseerd voor de gezondheidszorg

Healthcare Knowledge Server
Het VitalHealth Platform is kennis-gebaseerd en geheel gericht op de gezondheidszorg, met volledige centrale ondersteuning van protocollen, coderingssystemen en medische regels.

Ondersteuning van klinische werkprocessen en besluitvorming
Ontwerp en implementeer intuïtieve werkprocessen om zorgverleners bij de planning, diagnose, behandeling, codering en facturatie te begeleiden. Gebruik de krachtige rule engine met vooraf ingebouwde sjablonen voor klinische regels om de zorgplekken te ondersteunen bij situaties met een hoog risico, preventieve diensten en behandelingsmogelijkheden.

Uitgebreide patiëntoverzichten
Maak en krijg snel een duidelijk en compleet overzicht van de gezondheidssituatie van een patiënt zoals medicatie, allergieën, vitale functies, labuitslagen en andere belangrijke gegevens.

Ondersteuning van op normen gebaseerde coderingssystemen
Wissel probleemloos tussen meerdere coderingssystemen zoals ICD10, IDC9, LOINC en SNOMED of koppel een bestaand coderingssysteem aan een nieuwe norm om de geschiedenis van een patiënt te kunnen behouden.

Platformonafhankelijk

Multi-device
Het ontwerp is geschikt voor verschillende mobiele omgevingen met of zonder touch screen. Voor mobiele apps biedt het de mogelijkheid tot het creëren van ‘hybride apps’.

Cross-platform
Met ondersteuning voor verschillende platformen zorgt de VitalHealth architectuur voor het behoud van uw investering in Windows of Linux gebaseerde software.

Multi-browser
Multi-browserondersteuning is voor webontwikkelaars een terugkerend en aanhoudend probleem. Ons platform ondersteunt de moderne browsers waaronder Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox.

Multi-database
Alle gegevens worden in XML opgeslagen met uw eigen keuze van gegevensopslag, zoals in-memory, cache, webservice, XML-database of een moderne relationele database.

Interoperabiliteit

Integratie eenvoudig gemaakt
Open communicatie- en integratie-architectuur, gebaseerd op technologieën zoals XML, CCD, HL7, veilige mail en webservices.

Integreren en uitbreiden
Breid verouderde applicaties uit en integreer deze met bestaande processen en gegevens binnen de gehele organisatiestructuur, inclusief ondersteuning van Single-Sign-On (SSO).

Mapping en orchestration
Gebruik een standaardmapping of bepaal uw eigen mapping en transformaties die vervolgens door andere applicaties, die u met het VitalHealth Platform ontwikkeld, kunnen worden hergebruikt.

Integraties monitoren
U kunt alle integraties vanuit een web-gebaseerde cockpit instellen, bewerken en monitoren. Maak gebruik van geautomatiseerde taken en waarschuwingen om zeker te stellen dat alle integraties consistent en betrouwbaar functioneren.

Uitgebreide applicatie web-interface

Mogelijkheden voor snelle invoering
Voer klinische notities sneller in dankzij een eenvoudig proces, herbruikbare ordersets en efficiënt instelbare sjablonen die het aantal klikken verminderen en u meer tijd geven om met uw patiënten te communiceren.

Omvangrijke set van componenten en widgets
Met talloze ingebouwde componenten, eenvoudig te installeren thema’s en een ingebouwd presentatiemodel biedt het VitalHealth Platform alles wat u nodig heeft om krachtige mobiele en webgebaseerde toepassingen te maken.

Sjablonen en vormgeving beheren
Om u te helpen bij het weergeven van data en content biedt het VitalHealth Platform meerdere thema’s en sjablonen. Een flexibele vormgevingsmanager helpt u bij het beheren van de weergave, zelfs voor de meeste complexe gebruikersinterfaces.

Internationalisatie
In een multiculturele samenleving zullen bedrijfskritische applicaties voordeel hebben van ondersteuning voor het ontwikkelen van applicaties in meerdere talen.

Toegang en beveiliging

Op rollen gebaseerde beveiliging
Regels voor de gezondheidszorg en privacy vereisen een krachtig beveiligingsmechanisme, om te garanderen dat alleen de juiste gebruikers toegang hebben tot functies en gegevens waarvoor zij op basis van hun rol gerechtigd zijn.

Authenticatiemethodes
Het platform omvat ‘out-of-the-box’-ondersteuning voor moderne authenticatiemethodes, waaronder op Windows, Forms, SMS (OTP), OAuth en SAML gebaseerde authenticatie.

Multi-factor-authenticatie
Multi-factor-authenticatie is een eenvoudige maar effectieve ‘best practice’ die naast de op gebruikersnaam en wachtwoord gebaseerde authenticatie een of meerdere beveiligingslagen toevoegt.

Single Sign-On
Single Sign-On (SSO) stelt gebruikers in staat om in één keer veilig toegang te krijgen tot meerdere webapplicaties die gebruikmaken van standaarden zoals SAML, OAuth of Windows Authentication.

Mobiele applicaties

Ondersteuning voor meerdere apparaten
Eén applicatie voor alle apparaten: eenvoudig te bouwen interfaces voor desktop, tablets en mobiele omgevingen, allemaal te gebruiken met dezelfde applicatie.

Eén keer ontwikkelen, overal gebruiken
Mobiele webapplicaties functioneren op alle apparaten die de webstandaarden ondersteunen. Native apps dwingen u om een andere versie voor elk mobiel platform te ontwikkelen.

Snel inzetten
U kunt webapplicaties veel sneller bouwen en inzetten dan dat u native apps kunt bouwen. U hoeft alleen maar de applicatie op uw webserver te zetten.

Altijd actueel
Met mobiele web-apps hebben uw gebruikers, zodra u de apps publiceert, direct voordeel van de nieuwe functionaliteit en andere verbeteringen.

Overal inzetbaar

Cloud, hybride of op locatie
Overal inzetbaar, afhankelijk van uw vereisten, bijvoorbeeld in een openbare cloud, privécloud of op locatie.

Meervoudige implementatieomgevingen
U kunt net zoveel omgevingen gebruiken als u nodig heeft, bijvoorbeeld test, acceptatie of productie. Verplaats applicatiemodellen gemakkelijk van test naar acceptatie en vervolgens naar productie.

Provisioning beheer
Een flexibele voorzieningenoplossing voor applicaties, producten en diensten die zich in de cloud of op locatie bevinden. Applicatiebeheer is in hoge mate geautomatiseerd waarbij handmatige interventie waar nodig mogelijk is.

APP-monitoring
Waarschuwingen, CPU-gebruik, geheugen, aanvragen, app-schijfgebruik, database-schijfgebruik en databasecommando’s: alles in één overzicht.

Divider

Succesvolle oplossingen

Voorbeelden van oplossingen zijn stijlvolle, uitgebreide elektronische patiëntendossiers voor gespecialiseerde zorginstellingen, oplossingen voor het beheer van chronische aandoeningen en voor het vergroten van de betrokkenheid van patiënten. Denk hierbij aan patiëntenportalen en tools voor enquêtes onder patiënten.

eHealth Maatwerk 

Ons netwerk van partners gebruikt ons eHealth-platform ook om gespecialiseerde oplossingen voor verschillende sectoren in de gezondheidszorg te ontwikkelen. Ook kijken we graag samen met u naar de mogelijkheid voor maatwerk eHealth-oplossingen die aansluiten bij uw wensen. 

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen