Missie en visie

Social Impact HeaderVitalHealth Software is in 2006 opgericht door Mayo Clinic (USA) en de Noaber Foundation (Nederland). VitalHealth heeft als doel om baanbrekende cloud-based eHealth-oplossingen te ontwikkelen voor chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD, hartfalen, depressie, kanker en alzheimer. 

Het hoofdkantoor van VitalHealth is gevestigd in Nederland en andere kantoren in Amerika, India en Duitsland. VitalHealth wordt gedreven door het maatschappelijk doel om positieve invloed te hebben op het leven van miljoenen patiënten wereldwijd.

Missie

Betere gezondheid voor miljoenen mensen door middel van eHealth-oplossingen

Het idee achter VitalHealth is om het beste van twee werelden te combineren: medische kennis van Mayo Clinic en grote IT kennis en ondernemerservaring van de Noaber Foundation. 

VitalHealth focust op de ontwikkeling van eHealth-oplossingen voor ‘Collaborative Health Management’. De oprichters van VitalHealth hebben een wereld voor ogen waarin mensen proactief individuele ondersteuning ontvangen door gebruik te maken van slimme web-based en mobiele IT-oplossingen. Wanneer mensen gezondheidsproblemen krijgen kunnen zij rekenen op goed georganiseerde samenhangende zorg. Elke zorgprofessional die participeert in het zorgnetwerk heeft directe toegang tot alle relevante informatie over de gezondheid van de patiënt, ongeacht waar en wanneer de informatie is ontstaan. Patiënten hebben toegang tot dezelfde informatie en hebben de regie over hun eigen gezondheid voor zover zij dit willen en hiertoe in staat zijn. Collaborative Health Management gaat uit van vier elementen: proactieve-, samenhangende-, mensgerichte- en kennisgebaseerde zorg. 

Visie  

De visie van VitalHealth is als volgt beschreven:

  • Betere gezondheid voor miljoenen mensen
  • Erkend worden als thought leader in eHealth
  • Mogelijk maken van een naadloze samenwerking tussen zorgprofessionals en patiënten
  • Opbouwen van een wereldwijd netwerk van partners

Een deel van deze visie is onze visie op Social Impact. Het eerste onderdeel van deze visie is identiek aan het eerste element: Betere gezondheid voor miljoenen mensen. We bereiken dit doel door zowel commerciële projecten als gesponsorde initiatieven die de populatie in het algemeen beïnvloeden. Bekijk hier meer van deze projecten. 

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management