Management

VitalHealth staat onder leiding van vier managers met veel ervaring in de internationale software industrie.

Executive Management


Laurens van der Tang, Chief Executive Officer
Management - Laurens van der TangCEO van VitalHealth Software. Lange ervaring in de wereldwijde software industrie. Directeur van enterprise software company Baan vanaf 2000 waarin Baan onderdeel was van Invensys, een bedrijf met een omzet van €400 miljoen. Lid van de Management Board vanaf 1990 – 2000 en verantwoordelijk voor de wereldwijde product ontwikkeling. Betrokken bij de gezondheidszorg vanaf 2003 als mede-oprichter van de VitaValley Foundation. Daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van verschillende nationale en internationale softwarebedrijven. 

Marcel Verhoeve, Chief Technology Officer

Verantwoordelijk voor de product roadmap en ontwikkeling. Heeft een lange ervaring in de software-industrie met inbegrip van het management van grote (ERP) Software-engineeringprojecten -en teams. Tevens het leiden van het development van kleine flexibele web-based technologie software producten. Eigenaar en ondernemer van een software development bedrijf van 2001 tot 2006. 

Michiel van Genuchten, Chief Operating Officer
Dr. Ir. Michiel van Genuchten heeft vanuit verschillende rollen softwareteams- en bedrijven aangestuurd in de afgelopen 20 jaar. Hierbij was hij onder andere VP of Digitalization in consumer electronics, mobiele telefonie en de gezondheidssector. In zijn loopbaan had hij onder andere posities bij wereldwijde marktleiders zoals Philips Electronics in Nederland en Straumann in Zwitserland. In de jaren 90 heeft hij zijn eigen softwarebedrijf opgericht in ‘groupware’ en was daarnaast (parttime) professor in softwaremanagement aan de Technische Universiteit van Eindhoven van 2002 tot 2011. Sinds 2009 is hij member van de editorial board van IEEE Software.

Lester Wold, Chief Medical Officer
Les WoldVerantwoordelijk als CMO voor lange termijn advies voor marktstrategieën rondom samenwerking in de zorg, disease management, specialistische EPD-oplossingen en patiëntbetrokkenheid. Voordat hij met pensioen ging bekleedde hij bij Mayo Clinic (US) diverse leidinggevende functies, onder meer als Chair of Mayo's Department of Laboratory Medicine and Pathology, Mayo Collaborative Services Board en Mayo Medical Ventures Board. Hij was daarnaast lid van de Board of Trustees of Mayo Clinic Foundation.

Regional Executives

Eric Hughes, General Manager en Senior Vice President, VitalHealth Software Corp.
Verantwoordelijk voor strategie en operationele zaken in Noord-Amerika voor VitalHealth Software Corp. Hughes heeft, naast zijn algemene ervaring in nieuwe markten en business development, bijna twintig jaar professionele ervaring in de gezondheidszorg en  IT. Zijn ervaring omvat onder andere enkele leidinggevende posities bij Opsware/HP en HealthUnity, waarbij Hughes een passie voor salesstrategieën en het opbouwen van relaties met klanten en partners heeft getoond. 

Rainer Feinen, Managing Director, VitalHealth Software Deutschland GmbH
Management - Rainer FeinenArts en Specialist medische informatica en verantwoordelijk voor VitalHealth Software Duitsland. Rainer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Duitse en internationale eHealth en gezondheidszorgmarkt. Hij heeft verscheidene management posities gehad bij onder andere InterComponentWare en CompuGroup. Van 2008-2010 is hij Chief Medical Officer geweest bij InterComponentWare in de USA. 

Gaurav Maini, Managing Director, VitalHealth Software India Pvt. Ltd
Verantwoordelijk voor de activiteiten van VitalHealth Software India Pvt. Ltd waaronder softwareontwikkeling en sales. Meer dan 15 jaar ervaring in de software-industrie waarvan meer dan 10 jaar binnen de gezondheidszorg. Gaurav heeft een ingenieursdiploma in computerwetenschappen van VJTI, Mumbai en een Master van Texas A&M.  Hij begon zijn carrière bij enterprise software company Baan en vervolgens maakte hij de overstap naar enterprise gezondheidszorg software-gigant Epic in de VS. Hier was hij verantwoordelijk voor meerdere terreinen met name voor de productontwikkeling van CPOE en Decision Support-producten.

Board of Directors

De Board of Directors bestaat uit vertegenwoordigers van de belangrijkste aandeelhouders.

N.F. (Nicholas) LaRusso (Voorzitter)

Dr. LaRusso is gastro-enteroloog en professor in de geneeskunde, biochemie en moleculaire biologie aan Mayo Clinic. Hij is oprichter en voormalig medisch directeur van het Mayo Clinic Center for Innovation (CFI). In zijn eerdere rollen bij Mayo Clinic bekleedde hij onder andere de functie van voorzitter voor de afdeling Interne Geneeskunde en voorzitter van de afdeling Maag-, Darm -en Leverziekten. Tevens was hij lid van de American Association of Clinical Investigation en de Vereniging van Amerikaanse Artsen en voorzitter van zowel de Amerikaanse Vereniging voor de Studie van leverziekten (AASLD) als de American Gastroenterological Association (AGA). Hij is momenteel onder andere bijzonder hoogleraar Geneeskunde en Distinguished Investigator van de Mayo Foundation. Dr. LaRusso was nauw betrokken bij de oprichting van VitalHealth als joint venture van Mayo Clinic en Noaber Foundation. 

M. (Matthijs) Blokhuis (Lid)

De heer Blokhuis is algemeen directeur van de Noaber Foundation en verantwoordelijk voor het management van de investeringsprojecten van Noaber Ventures en Noaber Philanthropy en bestuurslid namens Noaber in verschillende bedrijven die actief zijn in de IT Healthcare. Sinds 2005 is de heer Blokhuis actief als investment manager van de Noaber Foundation en als zodanig betrokken bij de investeringen van Noaber Ventures. Voorafgaand aan Noaber is de heer Blokhuis actief geweest als consultant voor Accenture en Royal Haskoning. Hij heeft een Masters Degree in Economie aan de Universiteit van Utrecht.

J.P. (Jelle) Roodbeen (Lid)

De heer Roodbeen begon carrière ongeveer 20 jaar geleden bij KPMG en was werkzaam bij nationale en internationale operationele audit teams voor cliënten in verschillende sectoren. In 2002 veranderende hij zijn carrière naar de detailhandel en werd benoemd tot financieel manager van Kruidvat Beheer BV, de holding van de labels gezondheid en schoonheid van Superdrug, Kruidvat en ICI Paris. Later in 2002 verkocht de familie De Rijcke de detailhandel naar AS Watson, een retail-divisie van Hutchinson Whampoa. Na deze verkoop sloot de heer Roodbeen zich aan bij de inmiddels opgestarte familieonderneming van familie De Rijcke, welke inmiddels bestaat uit circa 20 investment professionals en ondersteunend personeel. Als CFO en lid van het management team houdt de heer Roodbeen toezicht op alle investment activiteiten van de familieonderneming en heeft verschillende bestuursfuncties bij een aantal deelnemingen.

De Board of Directors wordt ondersteund door een aantal belangrijk adviseurs:

J.G.P. (Paul) Baan (Adviseur)

Mede-oprichter van de onderneming Baan en oprichter van het privaat vermogen van de beleggingsonderneming de Vanenburg Group. Van 1996-2000 is de heer Baan Chief Executive Officer geweest van de Vanenburg Groep. Op dit moment is hij oprichter en voorzitter van de Noaber Foundation en George Avenue. Beide zijn gericht op social venturing investments and phylanthropy, specifiek in de gebieden van ondersteunende technologie, gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en maatschappelijke projecten.

P. (Pieter) de Rijcke (Adviseur)

De heer De Rijcke is voorzitter van De Hoge Dennen, een privaat vermogen van de beleggingsonderneming van de familie De Rijcke in Nederland. De Hoge Dennen is gestart nadat de familie De Rijcke haar belang verkocht in de internationale retail-business zoals de in Nederland gevestigde Kruidvat (producten voor persoonlijke verzorging) en supermarktketen Groendwoudt en de in België gevestigde ICI Paris XL (parfums en lotions). 

Meer weten over onze oplossingen?

Direct demo aanvragen
Vitalhealth Software

Software for Collaborative Health Management